Limetal začal další sezónu v Olomouci

Skupina Limetal se zformovala na podzim 2015, v začátcích hrál ještě skladby Citronu, ale velice rychle pánové představili nové skladby. Vydali vlastní CD Limetal, a na podzim 2018 vyšlo EP Swingers párty. Byli jsme zvědaví jak Limetal zahájí novou sezónu a volba padla na S-klub v Olomouci.

Ale vezmu to od začátku. Jako předkapela se představila skupina Kervežekson z Prostějova. Kervežekson čerpá z mnoha stylů, vznikl tak jejich osobitý žekson styl. Punk, hardrock, funky-groove-slap, to je skromný výčet vlivů této skupiny. Abych řekl pravdu, něco zaujalo, něco ne, ale celkové vyznění bylo dobré, bylo vidět, že pánové se tímto stylem hraní vysloveně baví. V prvních třech skladbách trochu pokulhával zvuk, ten se nakonec povedlo opravit a tak zaznělo celkem 10 skladeb, jak starších tak úplně nových. Playlist tedy vypadal takto – Chata, Bachy vs. Rocky, Dabl í á tý, Seš na odpis, Separáty, Robocop, Panicové,Tyčovina, Mahulena a Prase.

Po krátké přestavbě již nastal čas pro Limetal. Krátké intro , a začíná to hned naostro – skladba Sex n´roll . Scéna je parádní, zvuk a světla skvělý, a celá skupina šlape na výbornou. Je moc dobře, že za bicími sedí Veronika Mrázová (dříve Lukešová), dává celému projevu Limetalu ten správný drajv.

Samozřejmě že ani ostatní muzikanti nezůstávají pozadu, vše ladí jak má a tak večer rychle utíká. Limetal si připravil pro jarní turné 21 skladeb, zazněly i ty nové z EP Swingers párty. V půlce koncertu proběhl ještě minikřest tohoto EP, kdy se promítal videoklip stejnojmenné skladby. Před přídavkem ještě celá skupina pogratulovala baskytaristovi Vaškovi Vlasákovi, který ten den slavil narozeniny. A šlo se do finále, jako přídavek zazněly skladby V tu ránu, a Už víme svý. Večer uběhl opravdu hodně rychle, spokojení návštěvníci odměnili Limetal ovacemi, ještě proběhlo focení skupiny s fanoušky a byl konec.

Playlist - Sex n´roll, Amerika, Armagedon, Láry fáry, Rock n´roll démon, Karolína, Femme Fatale, Bigbít, Tvým znamením, Pravdu ukáže čas, Na tenkém ledě, Swingers párty, S větrem v zádech, Chlípná víla, Chiméra času, Posel špatných zpráv, Kosočtverec, May day, Stará garda, V tu ránu, Už víme svý.

Závěrem jenom doporučím návštěvu některého z jarních koncertů Limetalu, hostem na většině z nich bude skupina Komunál z Chlumce nad Cidlinou.

Pro Rockpalace:
Text – Zdeněk Dlouhý
Foto – Irena Dlouhá