Nadějefest v Pilníkově aneb Rocker má srdce na správném místě

V sobotu 15. 6. 2019 jsme dorazili na již třetí ročník charitativního festivalu NADĚJEFEST s názvem „ Festival s otevřeným srdcem pro Patrika a Barborku“. Festival se letos konal v Pilníkově u Trutnova v areálu Rockového hřiště. Akce se pořádala na pomoc rodinám Patrika, který má dětskou mozkovou obrnu, trpí dětským autismem a Barborce, u které byla diagnostikována svalová spinální atrofie. Po každém vystoupení se uskutečnila dražba hrnečků a polštářků s logem festivalu a logem a podpisy členů dané kapely. A návštěvníci festivalu nešetřili a pomáhali koupí předmětů k vyplnění přání nemocných dětí.

Od 11 hodiny dopoledne až do 2 hodiny ranní postupně vystupovali rockové a metalové hudební skupiny. Hudební show odstartovala pardubická kapela Happeace, kterou následně vystřídala metalová skupina Rimortis. V odpoledních hodinách se ještě vystřídaly skupiny Wait a Kelwin. Na obloze nebylo ani mráčku, ve stínu minimálně 30 stupňů a tak nejen děti potěšil rozprašovač vody a chodili se o pauzách osvěžovat i dospělí návštěvníci festivalu. Původně nahlášenou skupinu Merlin nahradila kapela Krkonošské matky ze Dvora Králové. V podvečer vlétla na pódium skupina Kreyson memorial, která hrála pecky z nového alba s názvem „ Strážci plamenů“. Je to parádní muzika pro široký okruh posluchačů a kytarová sóla mě úplně uchvátila. Zpěvák Petr Doldy Dolének upozornil na videoklip k písni „Motorka“, který vypráví skutečný příběh Gabriely Novotné, která jako první česká motorkářka úspěšně dokončila Rallye Dakar. Obloha se začala nebezpečně zatahovat, ale to už vystupovala heavy - metalová skupina Eufory ze Slovenska, která lidi pěkně nažhavila. Za bicími se objevila Miriama Hodoňová, jen tak ženu za bubny na festivalech a koncertech neuvidíte. A byla dost dobrá!!! Klobouk dolů!!! Po Eufory se spustila pravá letní bouřka a tak se festival asi na hodinu a půl přerušil, ale všichni zůstali, nikdo neodcházel, vždyť ještě lidi čekali na Metalcraft, Morčata na útěku, Motorband a poslední kapelu parádního mejdanu Moravius. Při bouřce jsme viděli členy kapely Eufory, jak přišli do party stanů mezi lidi a jak je festival baví a užívají si ho. Po bouřce pokračoval festival vystoupením pražské heavy - metalové skupiny Metalcraft, pak následovala brněnská kapela Morčata na útěku, jejichž tvorba spočívá zejména v parodování známých českých i zahraničních populárních písniček a má velkou fanouškovskou základnu zejména mezi mladými posluchači. Poté se po pauze zúčastnila také teplická skupina Motorband v čele s charismatickým zpěvákem Luďkem Struhařem a Liborem Máčou Matějčíkem, zakládajícím členem kapely. Nechyběly pecky „Kde byl bůh“, „Temnej vítr“, „Král noci“ a další. Zvláštní pochvalu lze též vyseknout Standovi Plickovi za jeho sóla na bicí a Karlovi Adamovi za jeho sólo na basu.

Na závěr festivalu ještě vystoupila power- metalová kapela Moravius, která byla příjemnou tečkou tohoto charitativního projektu, za který patří organizátorům i kapelám velký dík a obdiv. Byl to opravdový FESTIVAL S OTEVŘENÝM SRDCEM.

Pro Rockpalace Mária a Pavel Novákovi