Traktor a Tlustá Berta se po roce vrátili do Hořepníku

Konečně pátek 14. června 2019 a my vyrážíme směr Hořepník. Kolem 19.00 hodin dorazíme na letní parket Hořepník a jsem velmi mile překvapená umístěním a zázemím pro účinkující i návštěvníky letního parketu. V areálu už je vidět cvrkot a poslední přípravy před vpuštěním fandů kapel Traktoru a Tlusté Berty.
Čas rychle utíkal při setkání s fanoušky i členy kapely Traktor a najednou bylo 21.00 hodin a pódium zaplnila za jásotu diváků kapela Tlustá Berta, která již účinkuje úctyhodných 27 let. Svojí show odstartovala peckou „Peklo na zemi“, a nemohli chybět ani další jejich hity- Ve vatě nejsem, Pivo Třeboňský, Finanční trest, Bláznivá Zuzana a Dělnický štěstí. Fanoušci si vytleskali ještě přídavek, ve kterém zazněla Tlustá Berta a První vyholení.
Okolo 22.45 hodin zazněly první tóny megahitu Defenestrace skupiny Traktor a na pódium přišel první člen kapely Pavel Balko a po tradičním přivítání s fanoušky usedl za bicí. Následoval Petr Bartošek, který bravurně ovládá několik hudebních nástrojů a Standa Balko, věčně usměvavý a vždy dobře naladěný, jehož kytarová sóla jsou jedním slovem úžasná! Poté přichází basák a skladatel Karel Ferda a kapela rozjíždí nádhernou show. Jako poslední přibíhá zpěvák Martin Kapek, který je nejen špičkovým zpěvákem s nezaměnitelným chraplákem, ale i super textař. Jeho texty považuji za nadčasové a člověka nutí přemýšlet o světě, ve kterém žije a o životě vůbec. Na koncertu nechyběly písně z nového alba Šachoffnice, jako je Šachoffnice, Transfúze, Depresárium a megapecka Horizont, která má za necelých 6 měsíců od spuštění téměř 800 000 shlédnutí. Také zazněly pecky z ostatních alb, jako Láskožrouti, Děvka č. 5, Amygdala a další. Po nekončícím pískání, tleskání a jásotu si fanoušci vyslechli také skvělé Letokruhy, které zpívali spolu s Kapkem a Katakomby, zakončující dnešní koncert.
Všechno jednou končí a tak i tento parádní večer se dvěma super kapelami a jsem přesvědčená, že všichni odcházeli nadmíru spokojení a nabití energií.

Pro Rockpalace Mária a Pavel Novákovi