Podle zakázanÝho ovoce Svět se změnil

  • Číst 7094 krát

S názvem alba punk rockové kapely z Prahy asi ani nelze nesouhlasit. Pojďme se podívat ovocnářům pod slupku. „Svět se změnil“ je osmé album kapely zakázanÝovoce, která vydala mně neznámá firma ROCKnGO. Obsahuje jedenáct písní o stopáži nějakých 33 minut.
Mám rád punk rock starého švihu, jenže tady kluci míří trošku do popových vod, je to hodně zpěvný, hravý, ale trošku tomu chybí punková nasranost, taková ta obžaloba společnosti s vtipnou pointou. Snad jen závěrečný pseudo cover werichovské písně „Ten dělá to a ten zas tohle!, zde pod názvem „Dost“ žaluje až dost a vtip tam taky nechybí. A navíc je to prostě mazec skladba.
„Svět se změnil“ je takový písničkový mišmaš, který vyšel již vloni v listopadu. Titulní song je hodně hravej a též dravej. Svět se změnil a já se nezměním. Přéééésněěěěě! Moc se mi líbí třetí song v pořadí „Vem mě sebou“, tenhle text je takový příběh. Příjemně se to poslouchá. Ostatně celkem na pohodu je téměř celá deska. Žádné násilí, nic moc ostrého. Výtečnou punkovou jízdou je „Karma“, která je sice zdarma, ale někdy to úplně neplatí.
Není to úplně můj půllitr piva, ale zakázaÝovoce rozhodně není špatnou volbou. Ale že bych si z toho sedl na zadek, to zase teda néééé.
Pro Rockpalace Honza Holý